Konfirmasjon


Konfirmant i Kirkelandet kirkeangel

 

 

Ønsker du bli konfirmant hos oss i 2023?

Da er du velkommen til informasjonsmøte i Kristiansund kirke Onsdag 08.juni kl: 18.00-19.00

Her vil du få informasjon om konfirmantåret ditt og hvordan du skal melde deg inn som konfirmant via våre nettsider.

Nettsiden for påmelding åpnes Torsdag 09.juni kl:08.00.

Gå inn via denne linken til påmeldingsskjemaet vårt:

https://kristiansund.menighet.no/P%C3%A5meldinger/Konfirmantskjema/oid/652ffddd-c584-4df5-8fab-3d5d661bf351/fid/dcfd71c5-e5d3-4b7c-a3a5-b3bf108cad7c

 

Hjertelig velkommen som konfirmant hos oss.

ved spørsmål- kontakt:

bjorg.ingebrigtsen@kristiansund.kommune.no

 

Hovedmål for konfirmanter i Kristiansund menighet:

* Et «annerledes» år, med nye utfordringer for dine tanker og gjøremål!

* Ungdom i fokus

* Føle seg sett og elsket

* Bli kjent med kirka si og lære gode tradisjoner

* Åpne opp for tro og tvil, ved å bli kjent med kristen tro i praksis!

* Stille spørsmål du ellers ikke ville stilt i en vanlig hverdag

 

Undervisning og aktiviteter:

Undervisningen vår er lagt opp slik den skal passe alle, uansett ferdigheter og fysikk. Vi gjør vårt beste for at ungdommer skal føle seg sett og hørt og bli tatt på alvor med spørsmål om den kristne tro.

I selve undervisningstimene åpner vi opp for samtaler og diskusjoner i de ulike temaene vi går igjennom. Vi inkluderer konfirmantene i undervisningen på ulike måter som gjør at de kan se og oppleve sitt eget liv, i lys av den kristne tro.

I løpet av konfirmasjonstiden har vi ulike aktiviteter utenom undervisningstimer. Konfirmantene får også delta aktivt i gudstjenestelivet og vi har konfirmasjonsleir som alle deltar på. Her vil det bli aktiviteter, teambuilding, underholdning og mange minnerike stunder.

 

Ofte stilte spørsmål fra ungdom til oss:

Her er noen vanlige spørsmål man ofte lurer på, hvis man skal velge å konfirmere seg i kirken.

 

Hvorfor bør jeg velge å konfirmere meg i kirken?

Bli med på et spennende og annerledes år der du vil kjenne på en god ro i kropp og sjel. I vår digitale og mediestyrte verden, er det ikke alltid man føler seg sett og hørt. Hverdager kan være stressende for ungdom, og noen føler et konstant press fra skole, venner, fritidsaktiviteter, familie osv.

Her i kirken vil det være et år hvor du ikke kan «google» deg frem til svar. Et år hvor du virkelig blir sett og hørt. Bli med å erfare livet i nestekjærlighet, åndelig praksis og nye spennende utfordringer. Du vil bli bedre kjent med deg selv, kjenne på dine styrker og svakheter og bli vist og fortalt at du er unik og skapt i Guds bilde. Bli kjent med andre ungdommer på nye måter og skap nye relasjoner. Ikke gå glipp av et år som kan styrke deg selv som menneske, gi deg trygghet, tro, håp og kjærlighet.

 

Må jeg være kristen for å være konfirmant i kirken?

I vår menighet er det ingen krav til å tro på Gud, Jesus eller det som omfatter kristendommen. Vi ønsker at denne tiden hos oss åpner for tanker, tro og tvil rundt det kristne liv. Vi motiverer alle til å bli kjent med hva kristendommen er og hva den handler om. Dette er et år hvor du kan gjøre ting du kanskje aldri har gjort før samtidig som det vil åpne opp for nye og spennende tanker. Kanskje har du fått mye spennende å tenke på etter konfirmasjonstiden. Du vil se hvor unik du er og at Gud og Jesus elsker deg uansett, om du tror eller ikke tror.

 

Må jeg være døpt i kirken?

Hvis du ikke er døpt fra før, må du døpes for å gjennomføre selve konfirmasjonsseremonien. Dåpen blir da gjennomført i kirken, men vi tilpasser den på best mulig måte for deg. Du må ha minst 3 faddere, som må bli med på dåpen din. Og du kan selv være med å velge disse. Hvorfor man må døpes? Fordi konfirmasjonen betyr og er en bekreftelse av dåpen din. Ungdommer syntes det er flott å døpe seg, og noen pleier også å ha en egen «dåpsfest», etter de har gjennomført dåpen sin.

 

Tilrettelagt konfirmasjonstid, kan jeg få det?

Ungdom med spesielle behov på grunn av fysisk, psykisk eller sosial funksjonshemning har krav på spesiell tilrettelegging av konfirmasjonstiden i sin lokale menighet. Døvekirken har også et eget konfirmanttilbud. Konfirmasjonstiden er en spesiell tid. Ikke bare for konfirmanten selv, men også for familien. Med utgangspunkt i at konfirmasjonen er en velsignelse og ikke en prestasjon, er det en selvfølge at alle som ønsker det kan delta i konfirmantforberedelsene og bli konfirmert.

Tilretteleggingen kan være av ulike grader fra helt enkle utfordringer, kanskje psykiske og sosiale utfordringer og til mer omfattende tilrettelegging. Ta kontakt med oss personlig, så kan vi sammen finne frem til den beste løsningen! Det er viktig å gjøre alle opplevelser så trygg som mulig, slik at konfirmasjonstiden står igjen som et godt minne for livet heart

 

Andre spørsmål:

Er det noe du ønsker å vite mer om, så er det bare å ta kontakt med oss. Vi skal hjelpe deg etter beste evne. Hvis du er usikker på hva du skal velge, er du hjertelig velkommen til å bli med på en konfirmasjonsundervisning i kirken, før du bestemmer deg.

 

VELKOMMEN SOM KONFIRMANT I KRISTIANSUND MENIGHETyes

Trykk på bildet under for informasjon

 

 

 

 

Har du ulike spørsmål angående konfirmasjon hos oss, ta kontakt:

Bjørg Ingebrigtsen, menighetspedagog, Kristiansund menighet

41 41 69 39

 

mail bjorg.ingebrigtsen@kristiansund.kommune.no

 

Tilbake