Stille Natt Hellige Natt


Juletradisjon i over 30 år! - Fredag 26. november kl.17.00 i Kirkelandet kirke

 

STILLE NATT HELLIGE NATT - Juletradisjon i over 30 år!

 

Artister: Ingrid Berg Mehus, Maria Haukaas Mittet, Hans Marius Hoff Mittet og Rune Larsen.
Musikere: Tove Kragset på tangenter og Tov Espelid på gitarer.

Det er i år 33 år siden produsent Tor Arne Ranghus, som den første i landet, fikk idéen om å arrangere kirkekonserter med kjente artister i førjulstiden. Den aller første Stille natt hellige natt-turnéen i 1988 bestod av artistene Karsten Isachsen, Anita Skorgan, Karoline Krüger og Nora Brockstedt og det ble arrangert 18 konserter. Siden den gang har mer enn 550.000 publikummere fått oppleve Stille natt hellige natt og turnéen har besøkt over 160 forskjellige kirker over hele Norge. 

I år besøker Stille natt hellige natt hele 43 kirker fordelt på 49 konserter over det ganske land og fyller adventstiden med julens budskap, god førjulsstemning og tradisjonsrik julemusikk. 

Stille natt hellige natt - har vært en kjær juletradisjon i over 30 år!

«Formidlet gjennom noen av landets fremste artister og musikere, ønsker vi med Stille natt hellige natt å forene høytid og glede. Respekten for budskapet og kirkerommet er tydelig, samtidig som leken og gleden får rom», sier produsent Tor Arne Ranghus.

 

Samarbeid med Strømmestiftelsen

Stille natt Hellige natt arrangeres i samarbeid med bistandsorganisasjonen Strømmestiftelsen, som bekjemper fattigdom gjennom utdanning og jobbskaping i 11 av verdens fattigste land.

Å sikre barn og unge utdanning er noe av det viktigste vi kan gjøre for å bekjempe fattigdom.

Utdanning skaper nye muligheter og bygger evner, ferdigheter og kunnskap. Strømmestiftelsen satser særlig på utdanning for jenter og gutter som har falt utenfor skolen. Arbeidet er forankret på grasrotnivå og drives av lokalt ansatte i prosjektlandene.

 

Artistene:

Rune Larsen 

Rune Larsen er journalist, musiker, programleder og produsent som kanskje er mest kjent for musikkprogrammer på NRK som Lollipop, Noteknekk og Absolutt Norsk.

​Han er prisbelønnet plateartist med over 30 album på samvittigheten, med alt fra gospel til 50-tallsrock og barneplater. Rune Larsen startet landets første barnegospelkor, noe som ble opptakten til hundrevis av barnekor over hele landet.

 

​Maria Haukaas Mittet

Hun har siden spilt i en rekke teater- og showproduksjoner; Fame, Thank you for the music, Peer Gynt ved gålåvatnet, Walkmans, hamlet, Grease (Oslo spektrum) og 20 teddys uten filter (Hålogaland teater 2009) for å nevne noe. I 2003 deltok Maria i idol på TV2, og debuterte som plateartist året etter. Hennes første album «Breathing» solgte til gull.

Med «Hold on be strong» sang Maria seg rett inn i hjertet til det norske folk, og etter seieren i den norske finalen i melodi grand prix 2008 med ble Maria raskt allemannseie. Låten ble en av årets største hits og solgte raskt til platina, i tillegg til å gjøre seg bemerket på hitlister i Hellas, Tyskland, Danmark, Sverige og Tyrkia. Maria kom på en imponerende 5. Plass i den internasjonale Eurovision-finalen.

I 2011 spilte Maria inn juleplate med Oslo Gospel Choir, et kor hun lenge har drømt om å samarbeide med. Platen lys imot mørketida (Universal Music) ble julens storselger, og lå topp 3 på vg lista i hele desember. Maria og koret gjorde over 30 utsolgte konserter over hele landet.

Høsten 2015 var Maria med på NRKs tv-suksess stjernekamp hvor hun kjempet mot trine rein, Martin halla, Knut Erik Østgård, Maria Karlsen, Heidi Gjermundsen Brock med fler. Her fikk Maria vise sitt talent til over en million seere, i alt fra hiphop og vise til opera. 31.oktober stakk hun av med seieren som “Norges ultimate entertainer 2015”. Siden har du også sett henne i TV2-suksessen hver gang vi møtes hvor hun bl.a. Møtte lars Bremnes som hun for tiden er ute på norgesturné med.

Julen 2015 er Maria for første gang med på juleturneen Stille Natt Hellige Natt og vi er svært glad for å ha henne med igjen i år!

 

Hans Marius Hoff Mittet

Hans Marius kommer fra Bjølsen i Oslo og er en norsk skuespiller, musiker og sceneartist. Han har studert musikk ved Hartvig Nissen videregående skole og har utdannelse fra Bårdars musikkteaterlinje.

I 2008 spilte han rollen som Don Lockwood i Singin' In The Rain på Oslo Nye Teater. Mittet overtok rollen etter Kåre Conradi.

​Han har tidligere hatt roller i blant annet Fame, Hair, West Side Story, The Dancing Man, La Cage Aux Folles, My Fair Lady og chicago. Mittet har også spilt den narkomane Tommy Dahl i Hotel Cæsar i 2004. I 2015 spilte han hovedrollen i sommermusikalen Den Gode Hensigt i Svelvik, med musikk og tekst av Christin Grilstad Prøis og regi av Ole Christian Øen. Han har de seneste årene hatt hovedroller i Les Miserablés, Phantom Of The Opera, Peer Gynt, Kristin Lavransdatter, Den Glade Enke mm.

Hans Marius spilte senest hovedrollen i musikalen Optimist på Chateau Neuf og i Så som i himmelen på Oslo Nye Teater.

 

Ingrid Berg Mehus

Ingrid begynte å spille fiolin som syvåring og spilte blant annet i Nannestad spellemannslag.

Hun gikk på musikklinjen på Lillestrøm videregående skole, og har senere studert blant annet klassiske studier på Barratt Due musikkinstitutt og musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun har blant annet vært oppvarmingsartist for artisten David Guetta i Oslo Spektrum. Hun ga i 2018 ut en EP med improvisert musikk sammen med Thomas Enger. Nå i 2019 deltok Ingrid i Melodi Grand Prix med låten «Feel».

 

Musikerne:

Tove Kragset

Hun er en svært anerkjent og allsidig musiker med lang erfaring som pianist, komponist, akkompagnatør, arrangør og kapellmester.

Hun er musikalsk ansvarlig for en rekke forestillinger og show innen teater- og revyscenen, og er fast akkompagnatør for mange av landets fremste artister, som Bjarte Hjelmeland, Herborg Kråkevik, Trond-Viggo Torgersen, Helene Bøksle, Åse Kleveland og Lene Kongsvik. Hun er kapellmester for en av landets største juleturnéer "Stille Natt Hellige Natt", og i tillegg er hun ettertraktet som arrangør og komponist, skriver for artister og teater-/TV-produksjoner, har en egen korserie ved Norsk Musikkforlag og driver sitt eget forlag; Kragset Forlag. 

​Tove behersker mange stilarter innen sitt utøvende yrke, alt fra klassisk repertoar til mer improviserende art, og hun har utviklet en særskilt kompetanse innen akkompagnement. Hun har studert klassisk klaver ved Griegakademiet i Bergen og har en Cand.Philol. grad fra Høgskolen i Bergen med sin hovedfagsoppgave "Kunsten å akkompagnere" (2003).

Tov Espelid

Han er en anerkjent gitarister og låtskrivere. Har spilt med de fleste i bransjen og sjangre.

Tilbake